onsdag, augusti 05, 2015

ipconfig.se - ännu en sida som visar ditt ip, även med curl/terminalstöd

Är sedan i måndags tillbaka på jobb efter semestern.


Just under semestertider kliar det lite i fingrarna och jag blir lite mer kreativ än annars. Ett av sommarprojekten blev till ipconfig.se.
Jag vet, det finns en uppsjö av dessa verktyg redan men inget som jag gjort :)

Jag har tidigare använt icanhazip.com för att snabbt få reda på mitt ip i terminalen men eftersom jag ändå har ett webbhotellskonto som mer eller mindre står passade jag på att göra en egen. Domännamnet kostade 45;- första året så det var inget snack. Lätt att komma ihåg också.

Jag fick ett tips om sidan ifconfig.me som gör detta med bravur och har en massa info om ens ip osv. Problemet är att den hostas någon annanstans i världen och svarstiden är urkass så jag lånade lite idéer så som att ha ett curl-interface som spottar ut ip-info som text.

Om man surfar till sidan från en vanlig webbläsare få man html plus lite google ads, mest för att, varför inte? ;)

Med curl kan man idag köra följande;

curl ipconfig.se  

(visar vilket ip man kommer ifrån)


curl ipconfig.se/reverse 

(visar vilken reverse dns ens ip har, om den har ett sådant record.) 
 

Jag la även till;

curl ipconfig.se/help

...som ska visa vilka möjliga parametrar som finns tillgängliga.

Har du tips på vad mer för info man kan ha så bring it on :)