onsdag, april 01, 2015

Emporias öppna wifi - revisited

Glömde nästan bort att skriva om uppföljningen till förra inlägget om öppna wifi-nätverk
Efter en kommentar på förra inlägger om det funkade att surfa via en proxy var jag tvungen att prova TOR på telefonen nästa gång jag besökte köpcentret.

Det finns paketerat för Android i appen Orbot . Eftersom jag inte har en rootad mobil kan jag inte utnyttja alla funktionerna men att sätta upp en tunnel för surf fungerar över både wifi och mobilt nätverk.

Dessvärre stötte jag på patrull direkt när jag försökte koppla upp mig på Emporias wifi.


Jag kollade bara snabbt och gjorde ingen djuplodande felsökning men min misstanke är att de inte bara kontrollerar vilken port man använder utan kanske även gör DPI på utgående trafik och sabbar länken mot TOR-nätverket.

Kontentan - gratis wifi is a big no-no ;)