söndag, mars 15, 2015

E-post hamnar mystiskt i papperskorgen i Gmail

Hat noterat att mail automatiskt hamnat i skräpkorgen i min Gmail.
Först trodde jag att det berodde på att jag hade aktiverat Google Inbox och att den gjorde automatiskt "smarta val" men jag har sedan en tid avinstallerat appen och använder inte webbappen heller.
Jag kom att tänka på att jag var en flitig användare av filter tidigare och kollade om jag kanske hade aktiverat något sådan som kunde ställa till det. Men icke. Alla mina tidigare filter har jag tagit bort.

Det verkar vara en viss typ av mail som hamnar i skräpmappen såsom nyhetsbrev och en del post från olika listor - inga jätteviktiga saker.
Idag märkte jag dock att en bekräftelse från ett internetköp direkt hamnat i skräpkorgen, utan att jag sett det i inkorgen. Därtill var det markerat som läst...

Skumt?


Suck nu blev det ännu en sen kväll. Dags att sova. Börjar jobb imorgon.

UPPDATERING
Ja, det var kanske inte så skumt ändå.
Jag bemödade mig med att kolla accessen till min Gmail och såg att jag hade en tjänst (unroll.me) som jag provade en gång. Den ska se till att hålla oönskad e-post från ens inkorg. Jag har nu stängt av accessen för att se om det hjälper. Undrar hur många mail jag gått miste om....