torsdag, oktober 30, 2014

Wargames, Knep och knåp internet style

När jag höll på att lära mig datorer och internet för en herrans massa år sedan stötte jag på en företeelse som kallades wargames.
Det var en typ av onlinespel som bland annat gick ut på att knäcka gåtor och utforska felkonfigurerade datorsystem för att komma vidare i spelet.

Jag har aldrig varit speciellt intresserad av datorspel men dessa tilltalade mig eftersom man lärde sig att använda verktyg/program för att felsöka system "på riktigt".

När jag gick på pappaledighet i somras skapade jag ett eget litet internet-puzzle som jag skickade med som ett easter-egg till mina kollegor. Dessvärre var där ingen nyfiken som nappade på inviten.
Jag hade i mitt mail gjort en en länk i form av ett pi-tecken (referens för er som inte fattar) som ledde till startsidan för äventyret :)

Efter en tid avslöjade jag det men ingen har hittills klarat alla nivåerna.(och då jobbar jag med kunniga it-personer...)

Nu släpper jag det fritt för alla andra.

God förnöjelse!


Enter inveniesps. det rullar på en väldigt klen maskin så jag uppskattar om ni inte bruteforcar eller floodar den... ds.