lördag, maj 19, 2007

Novell & Mac

Skönt med ledighet, två extra dagar är aldrig fel. Kommande vecka blir det ännu mer labbande med våran Novell OES miljö.. Våran setup har tagit grymt lång tid att få upp tack vare alla möjliga motgångar (kraschande maskiner, trasiga ram-moduler osv.)

Vi hann iallafall med att få in en av våra test-mac:ar i setupen.
Mac:ar kan samexistera med Novell på lite olika sätt. I vårt fall handlar det om att bl.a. autentisera användare i NDS:en. För att detta ska funka får vi slänga på Apples schema i LDAP:en på Novellservrarna.

Efter att ha följt en guide ( http://macenterprise.org/content/view/80/77/ ). Kom jag fram till att ldif:en som följde med guiden inte riktigt funkade att importera rätt av. I filen finns det ett attribut som heter macAddress. Av nån anledning stannar ldapadd just där. Efter att ha editerat bort det attributet gick det att få in apple-schemat.
Hela setupen är egentligen en kopia på det vi köra på skolan för tillfället.. det var däremot ett år sedan vi satte upp det och då var det dessutom inte jag som gjorde det hela ;)
Hursomhelst, efter att schemat blivit pålagt var jag tvungen att skapa macAddress attributet eftersom vi använder det när mac:arna ska importeras i LDAP. Kändes inte helt ok eftersom jag fick skapa attributet och även den klass som det skulle va associerat med.. Efter att ha kollat på vår nuvarande lösning fick jag till slut rätt på det!

Nu är det "bara" resten av PC-biten kvar....fixa ipp policies, få samban och grupperna att funka och lite sånt kul :P

Over & out