fredag, april 20, 2007

Äntligen Fredag!


Ännu en vecka har gått...snabbt som ögat dessutom.

Vad har då hänt denna veckan?

Vi har börjat kolla på vad som ska göras på jobb inför sommaren och innan skolan sedan börjar igen. Nya imagar(svengelska för images..) ska göras och det ska beställas ny hårdvara. Nästa termin kommer vi att ha en del nya mac:ar vilket innebär dubbla uppsättningar av imagar eftersom alla nya mac:ar är intel och dom vi redan har är ppc.. Som om detta inte skulle räcka ska vi även köra XP på ett antal av dom ;)
Hur som helst ska det bli roligt att få ut lite intelmaskiner!

Redan i början av veckan började det strula lite lätt. Vi använder oss av opensource programmet Radmind för att hålla koll på mac:arna och installera/uppdatera program. När jag satt och meckade ett paket på en intel iMac kraschade paket-editorn oförklarligt när man sparade inställningarna.. Dock inte varje gång.. suck va gör man nu liksom?
Efter att ha testat det på ett par olika intel-mac:ar visade sig att det var ett återkommande problem. Jag fick helt enkelt maila utvecklarna i Michigan "over there" och fråga om tips. Det visade sig att detta var ett känt problem i denna versionen och skulle åtgärdas i kommande uppdatering. Man kunde dock få det att fungera om man valde att köra editorn (Radmind Transcript Editor) i rosetta-läget på intel. Detta funkar alldeles utmärkt!